Zombi proleter

Akcija solidarnosti "Ježevo"

U subotu, 29. 11.  ispred detencijskog centra Ježevo okupilo se oko 20-ak aktivista/ica sa ciljem informiranja javnosti o situaciji u Ježevu, izražavanja solidarnosti sa zatvorenicima i boljeg upoznavanja sa njihovom problematikom. U  Ježevu, pored Zagreba, ljudi se nalaze zatvoreni u takozvanom detencijskom centru. Uhvaćeni pri prelasku granice u Hrvatsku smatraju se kriminalcima zbog napuštanja svoje države i traženja azila ili zbog činjenice da putuju među državama ili biraju mjesto življenja.


Preko zidova nacionalizama i rata (izjava sudionika/ica 8. Balkanskog anarhističkog sajma knjiga)

8. Balkanski anarhistički sajam knjiga održan je 05. i 06. 08. 2104 u Mostaru. Sam sajam se ove godine održavao pod nazivom "Preko zidova nacionalizma", a u duhu naziva učesnice i učesnici su napisali izjavu koju prenosimo u cijelosti.


ULIČNI RATOVI U RUSIJI: Antifašisti protiv fašista – borba na život i smrt

Moskovski hardcore bend "What we feel" čitavu deceniju  deo su antifašističke supkulture ruske prestonice i aktivno učestvuju u uličnim sukobima i drugim oblicima borbe protiv neonacističkih grupa. Informacije iz prve ruke o stanju u ruskom društvu, naročito njegovim potkulturama, retko procure i u ruske, a kamoli strane medije. Zato donosimo intervju sa dečkima iz benda koji je napravljen 2013. godine za vrijeme njihovog gostovanja u Novom Sadu.


Mostar: Antifa feststivan i Balkanski anarhistički sajam knjiga

05. i 06. 08. 2104 će biti vrlo zanimljivo u Mostaru. Održavaju se, sada već tradicionalni 5. mostarski Antifa festival i 8. Balkanski anarhistički sajam knjiga. Antifa fest u Mostaru, jedan od poznatijih u regiji je stigao je do svog petog izdanja. Ove godine će se  paralelno sa festivalom održati i i 8. Balkanski anarhistički sajam knjiga, sa hrpom zanimljivih predavanja i diskusija. Sam sajam se ove godine održava pod nazivom "Preko zidova nacionalizma". Sve skupa će se održati u OKC Abrašević, Alekse Šantića 25, Mostar.


Zašto je bitno znati tko je Berkin Elvan

"Vratit će se Valter jebat će vam mater!" Ili, ili pazi ovaj od Save Kovačevića: "Krvi ću vam se napit mater vam jebem fašističku"... E da, kako je ta ekipa imala petlje. Nekakvi brdski seljaci, Šumadijci i priprosti Dalmatinci, golobradi vratolomci tada su pred sobom imali još moćnijeg i opasnijeg neprijatelja nego mi danas, jedan Wehrmacht mnogo krvoločniji od grčkih pandura ili ukrajnskih Berkuta. Bili su ništa, postali su sve, kako kaže Internacionala. Danas se samo neki rijetki, u romansiranom i pomalo patetičnom zanosu za nekim smislenijim antifašizmom, sjete tih heroja s petljom. Danas se vjerovatno čini mnogima da takvih više nema. Sada vrijedi jedna druga: Za ideale ginu budale... tako da neki novi klinci koji ginu na barikadama nakon što iskrvare na pločniku uglavnom provrte svojih par dana u samozatajnoj sferi opskurnih nezavisnih medija i internetskih pretipkavanja i onda polako, ali sigurno izblijede u kolektivnoj svijesti čak i onih zanesenih idejom da se kapitalizmu može oduprijeti. Ovi nezaneseni gotovo uopće ne registriraju da žrtve kapitalizma postoje.